
Ingredienser
(7)
350 g tomat
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl färsk basilika
2-4 skivor valfritt bröd
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Bruschetta med tomat och basilika
Enkelt mål som passar bra till den lyxiga frukosten eller som kvällsmål. Passar även bra vid sidan av en matigare rätt. Bröd som håller på att bli gammalt passar bra att använda här, då brödet ändå ska grillas i ugn.
Tid: 30 minuter | 2 portioner
Gör så här
Lägg ugnen på 200 grader.
1. Stek pressad vitlök med olivolja på låg värme i cirka en minut och låt sedan svalna.
2. Hacka tomaterna i tärningar och skär basilikan i små strimlor, blanda samman. Tillsätt salt och peppar.
3. Häll ner den svalnade olivoljan och rör om. Låt tomaterna marineras i cirka 30 minuter. Förbered under tiden brödskivorna.
4. Pensla brödskivorna med olivolja på båda sidor och rosta dem i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått lite färg. Dela en vitlöksklyfta på hälften och gnugga sedan vitlöksskivan mot ena sidan av brödskivorna.
5. Lägg över tomatröran på bröden och servera!

Stek pressad vitlök på låg värme i cirka en minut och låt sedan svalna.


Hacka tomaterna i tärningar och skär basilikan i små strimlor, blanda samman. Tillsätt salt och peppar.

Häll ner den svalnade olivoljan och rör om. Låt tomaterna marineras i cirka 30 minuter. Förbered under tiden brödskivorna.

Pensla brödskivorna med olivolja på båda sidor och rosta dem i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått lite färg. Dela en vitlöksklyfta på hälften och gnugga sedan vitlöksskivan mot ena sidan av brödskivorna. Lägg över tomatröran på bröden och servera!

Njut!