top of page
DSC_1221-2.jpg

Ainesosat

(8)

300 g kaurakeksejä

100 g voita

50 kappaletta omari

4 + 2 dl kermaa 

600 g tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

6 gelatiinilevyä

6 ruokalusikallista vettä

Omar-juustokakku

Taivaallinen Omar-karkeilla maustettu juustokakku. Sopii kaikkiin tapahtumiin ja juhliin, koska se voidaan koristella haluamallasi tavalla. Tämä on koristeltu pääsiäiseksi!

Aika: 35 minuuttia + 4 tuntia jääkaapissa   |    10 annosta

Tee näin

1. Valitse kakkuvuoka, jossa on irrotettavat reunat ja laita pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja ripottele reunoille tomusokeria.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

3. Sekoita tai murskaa kaurakeksit mahdollisimman hienoksi. Sulata voi ja sekoita nyt keskenään murskatut keksit ja sulatettu voi. Paina irti kakkuvuoan pohja ja laita jääkaappiin.

4. Keitä 2 dl kermaa ja lisää 50 kpl hummerikarkkeja, jaa ne pienemmiksi paloiksi, jotta ne sulavat nopeammin. Sekoita ja kuumenna, kunnes karkit ovat täysin sulaneet. Laita sivuun ja anna jäähtyä.

5. Vatkaa kulhossa 4 dl kermaa ja 0,5 dl sokeria.

 

6. Sekoita tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää aiemmin valmistettu omar-kastike. Sekoita tämä nyt kermavaahtoon ja sekoita hyvin.

7. Kuumenna 6 ruokalusikallista vettä ja sekoita joukkoon gelatiinilehdet. Sekoita tämä nyt varovasti jäljellä olevaan täytteeseen. Anna gelatiininesteen valua ohuena nauhana samalla sekoittaen.

8. Kaada nyt täyte kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Uskomattoman hyvä juustokakku, joka on arvostettu vierailta. Juustokakun voi myös koristella juuri niin kuin haluaa vuodenajan ja tapahtuman mukaan, sillä se on sinänsä niin neutraali ulkonäkö.

DSC_1186.jpg

Valitse kakkuvuoka, jossa on irrotettavat reunat ja laita pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja ripottele reunoille tomusokeria. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Murskaa sitten keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa, painele kakkuvuoan pohjalle ja jäähdytä.

DSC_1188.jpg

Keitä 2 dl kermaa ja lisää 50 kpl hummerikarkkeja. Sekoita ja kuumenna, kunnes karkit ovat täysin sulaneet. Laita sivuun ja anna jäähtyä.

DSC_1195.jpg

Vatkaa kulhossa 4 dl kermaa ja 0,5 dl sokeria ja sekoita toisessa tuorejuusto. Lisää omar-kastike tuorejuuston kanssa ja sekoita. Sekoita tämä nyt kermavaahtoon ja sekoita hyvin. Kuumenna 6 ruokalusikallista vettä ja anna gelatiinilehtien sulaa siinä. Sekoita gelatiinineste nyt varovasti jäljellä olevaan täytteeseen. 

DSC_1198.jpg

Kaada nyt täyte kakkuvuoan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Njut!

bottom of page